Jei jums daugiau nei 30 metų, pats laikas pradėti dažniau valgyti česnaką

30 metų – tai jaunystės, energingumo, aktyvumo ir energijos pikas. Tačiau tai taip pat yra ketvirtojo dešimtmečio pradžia. Su kiekvienais metais organizme palaipsniui vyksta negrįžtami procesai, todėl svarbu pradėti rūpintis savo kūnu ir jį tausoti. Česnakas yra vienas iš produktų, galinčių padėti prailginti jaunystę ir apsaugoti organizmą nuo destruktyvių procesų.

Šiek tiek apie česnako naudą

Šiame natūraliame produkte yra daugybė naudingų medžiagų – vitaminų, mineralų, antioksidantų bei eterinių aliejų. Česnakai stiprina imuninę sistemą, gerina širdies ir kraujagyslių sveikatą, teigiamai veikia odą ir plaukus, saugo virškinimo traktą. Iš tikrųjų, tai yra natūralus veikliųjų medžiagų koncentratas. Mokslas patvirtina jo naudingąsias savybes, todėl šiandien daugelis gydytojų rekomenduoja savo pacientams valgyti česnaką. Jei jums daugiau nei 30 metų, laikas papildyti savo mitybą šiuo aromatingu produktu. Norite sužinoti kodėl? Skaitykite toliau!

Česnakas yra natūralus antikoaguliantas

Tai reiškia, kad jis skystina kraują ir neleidžia susidaryti kraujo krešuliams.

Česnakas veikia taip pat kaip aspirinas, tačiau nesukelia šalutinio poveikio, pavyzdžiui, imuniteto slopinimo, anemijos, niežulio ir dilgėlinės.

Kaip antikoaguliantas česnakas :

· Mažina koronarinių procesų ir su jais susijusių ligų (infarkto, insulto, trombozės) riziką;

· Pašalina kojų venų „voratinklius“ ir apsaugo nuo venų varikozės;

· Gerina smegenų aprūpinimą krauju;

· Apsaugo nuo hipoksijos ir smegenų ląstelių žūties, taip pat nuo demencijos ir atminties praradimo;

· Gerina kraujo mikrocirkuliaciją, nes suskystina kraują, todėl juo geriau aprūpinamos ląstelės ir audiniai.

Sulaukus 30 metų, ypač sėdimą gyvenimo būdą pasirinkusiems žmonėms, ima ryškėti širdies ir kraujagyslių sistemos problemos. Tačiau česnako pagalba galima jas atitolinti ir prailginti savo gyvenimą.

Česnakas yra puiki virškinamojo trakto apsaugos priemonė

Kuo vyresni tampame, tuo blogiau veikia mūsų virškinimo sistema. Daugeliui žmonių lėtinės ligos išsivysto ir sulaukus 25 metų. Česnakas apsaugo nuo gastrito bei naikina patogeninę skrandžio florą.

Česnakas taip pat apsaugo nuo uždegiminių procesų, skystina tulžį ir skatina jos išsiskyrimą. Česnakai taip pat naudingi žarnynui, nes gerina žarnyno peristaltiką ir skatina žarnyną dengiančių epitelio ląstelių atsinaujinimą.

Šis produktas apsaugo nuo dažniausių virškinimo sistemos vėžinių susirgimų, normalizuoja skrandžio sulčių ir virškinimo fermentų gamybą.

Česnakai yra puiki apsauga nuo infekcijų

Klystate, jei manote, kad jūsų imuninė sistema per daugelį metų išliko tokia pati. Statistika rodo, kad įprastų infekcijų komplikacijos daug dažniau pasitaiko vyresniems nei 30 metų pacientams. Todėl papildoma apsauga ir imuniteto stiprinimas visada yra reikalingi. Česnakas nėra tik natūralus liaudies medicinos priemonių antibiotikas. Net oficialus mokslas pripažino, kad šis prieskoninis augalas yra veiksminga antibakterinė priemonė. Taigi, vartodami česnaką galite sumažinti imuninės sistemos apkrovą ir apsaugoti savo organizmą nuo pavojingų infekcijų.

Kad gautumėte tokią šio augalo naudą, tereikia jį vartoti reguliariai 3-4 kartus per savaitę, dėti džiovintą ar šviežią į pagrindinius patiekalus. Kiekvieną rytą galite tiesiog praryti česnako skiltelę ir užgerti ją vandeniu. Atminkite, kad jei sergate lėtinėmis ligomis, dėl intensyvaus česnako vartojimo turėtumėte pasitarti su gydytoju. Kaip matote, česnakas yra neįtikėtinai naudingas ir visiems tinkamas produktas. Tačiau vyresniems nei 30 metų žmonėms labai svarbu vartoti šį produktą, nes jis padeda apsaugoti organizmą nuo ankstyvo senėjimo ir prailgina gyvenimą!



Naujienos iš interneto

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *