Mėgstamiausias daugelio vyrų patiekalas. Gausios vokiškos salotos, paruoštos per 2 minutes

Salotų yra daug, jos įvairios tiek ingredientais, tiek paruošimo sudėtingumu, o šios salotos – vienos seniausių mūsų planetoje, tapusios vienu mėgstamiausių vyrų patiekalų.

Pirmosios salotos buvo labai paprastos, sudarytos iš riboto kiekio ingredientų, kurie tiesiog augo žmonėms po kojomis. Pirmosiose salotose buvo tokių žolelių kaip krapai, svogūnų laiškai ir druska. Šiais laikais salotų ruošimas tapo tikru kulinarijos menu.

Skelbiame vokiškų salotų receptą, kuris yra ne tik paprastas, bet ir skanus.

Bulvių salotos: receptas

Ingredientai:

Bulvės – 5 vnt;

Augalinis aliejus – 2 valg;

Citrinos sultys – 2 valg;

Druska – 1/3 šaukštelio;

Juodieji pipirai – 1/3 šaukštelio;

Petražolių – ryšulėlis;

Marinuotus agurkus – 5 vnt;

Svogūnas – 1 vnt;

Rūkyta dešra – 150 g;

Prancūziškos garstyčios – 1 šaukštelis;

Majonezas – 3 šaukštai.

Paruošimo būdas:

Išvirkite bulves, kol bus paruoštos, tada nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.  Apkepkite bulves su augaliniu aliejumi ir citrinos sultimis, tada pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais.

Susmulkinkite petražoles ir sudėkite jas ant bulvių. Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais pusžiedžiais ir sudėkite prie bulvių. Rūkytą dešrą supjaustykite nedideliais gabalėliais, o svogūną – mažais kubeliais ir taip pat sudėkite į salotas.

Užpilkite lėkštę majonezu ir garstyčiomis, gerai išmaišykite. Taip gauname paprastas, bet sočias salotas, kurias galima patiekti kaip užkandį arba ant šventinio stalo.



Naujienos iš interneto

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *