Septyni mokslo įrodyti sveikos mitybos būdai

Mokslo žinios apie mitybą aiškiai rodo, kad valgant daug sočiųjų riebalų, cukraus ir druskos turinčius produktus sunku išlaikyti sveiką svorį ir gali padidėti daugelio pagrindinių ligų rizika.

Štai kodėl vengimas valgyti nesveiką maistą – riebius, saldžius ir sūrius skanėstus, pradedant gazuotais gėrimais, traškučiais ir baigiant batonėliais, kuriais aktyviai prekiauja maisto pramonė, – yra daugelio dietologų ir kitų medicinos ekspertų sveikos mitybos patarimų sąrašo viršuje.

Toliau patarimai paprastai skiriasi. Štai kai kurie iš jų remiasi geru mokslu:

Valgykite daugiau namuose ruošto maisto

Maisto gaminimas namuose yra susijęs su sveikesniais rezultatais ir mažesniu kūno svoriu.

Valgykite daugiau daržovių, vaisių ir neskaldytų grūdų

Visuose šiuose maisto produktuose gausu svarbių maistinių medžiagų, be to, jie gali padėti sumažinti pagundą užkandžiauti riebiu, saldžiu ir sūriu maistu.

Be to, šie maisto produktai nesukelia cukraus kiekio kraujyje šuolių, galinčių nualinti organizmą, kaip tai gali padaryti daugelis kitų maisto produktų.

Skaičiuokite kalorijas

Nepaisant dažnai girdimo teiginio, kad kalorijos neturi reikšmės, didžioji dauguma ekspertų tvirtina, kad jos turi reikšmės ir kad žmonės, kurie suvartoja daugiau kalorijų, nei jų išeikvoja per veiklą, galiausiai turės nesveiką svorį.

Nors daugumai žmonių griežtas kalorijų sekimas yra per didelė našta, gali padėti tiesiog žinojimas, kad gazuoti gėrimai, keptas maistas ir riebūs mėsainiai turi daug kalorijų.

Saugokitės įmantrių ar ekstremalių dietų

Venkite dietų, kurios ragina laikytis tam tikrų maisto produktų ir visiškai atsisakyti kitų, nurodo, ką ir kada tiksliai reikia valgyti, arba reikalauja vartoti dideles nepatikrintų maisto papildų dozes.

Dauguma žmonių negali laikytis tokių dietų. O kai kurios ekstremalios dietos, pavyzdžiui, tik skysčių „valymai”, gali būti pavojingos.

Sumažinkite raudonos mėsos ir perdirbtos mėsos kiekį

Raudonoje mėsoje yra daug sočiųjų riebalų.

Į supakuotus pusfabrikačius įskaitant paukštieną, dedama druskos, cukraus ir riebalų.

Daugiausia dėmesio skirkite įpročiams ir gyvenimo būdui, o ne valios pastangoms

Laikantis dietos, dėl kurios jaučiate alkį ar norą valgyti tam tikrą maistą, galima pasiekti greitų ir ryškių rezultatų, tačiau dauguma dietų besilaikančiųjų linkę susigrąžinti visą prarastą svorį ir dar daugiau.

Geriau daryti nedidelius pokyčius, kurie taptų lengvai įgyvendinamais įpročiais, o vėliau laikui bėgant įvesti daugiau mažų, sveikų pokyčių.

Pasivaikščiojimas

Tai savaime nepadės numesti svorio, bet beveik neabejotinai pagerins sveikatą.

Ir tai padės pasiekti sveiką svorį, jei bus derinama su sveikais mitybos pokyčiais.

Pradėkite kasdien šiek tiek atsipalaidavę vaikščioti ir ilgainiui pamažu didinkite atstumą ir tempą.



Naujienos iš interneto

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *